Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Legiana Collective

11 augustus 2024 | 14.00-16.30 uur

Op 19 maart 2023 komt Wicked Light uit, het nieuwe album van Legiana Collective, een jong folkcollectief met een focus op harmonische vocalen, poëtische verhalen en een sterke groove.

Sinds mensenheugenis trekken troubadours al musicerend door het land, spelend op markten, bij trouwerijen, begrafenissen en feestelijke banketten. Folkmuziek is de muziek van het leven, al eeuwen gespeeld en vernieuwd door muzikanten die overal liederen oppikken en weer doorgeven. Legiana Collective staat stevig in die traditie en voegt nieuwe standards toe aan het repertoire, met een album dat luisteraars meeneemt op een reis langs vele folkstijlen en talen.
Wicked Light bezingt de lichte en donkere kanten van het leven, in symbolische verhalen over liefde, wraak, vrijheid, de zee, het woud en de dood.

De muzikanten van Legiana Collective speelden vier jaar geleden voor het eerst samen op straat, en touren sindsdien door heel Europa, waar ze bij elk optreden een stampend volksfeest veroorzaken. De filosofie van de groep om samen te werken in een collectief zonder autoriteit of egoïsme, is terug te horen in de arrangementen van de nummers, waarin de timbres en texturen van negen stemmen en instrumenten harmonieus samenvloeien tot een geheel dat groter is dan de som der delen. De artwork van het album is gemaakt van originele handgemaakte houtsneden die de verhalen organisch illustreren.

Na een eerste album dat hun sound smeedde, optredens op oa Eurofolk Festival Ingelheim, een boottour op zeilschip de Vrijbuiter en een succesvolle samenwerking met de Georgische zanggroep Trio Mandili, is Legiana Collective met hun tweede album Wicked Light klaar om een van de meest spannende en innovatieve folkbands van hun generatie te worden. De release party vindt plaats op zaterdag 18 maart om 20:00 in Treehouse NDSM, Amsterdam.

PARTNERS & SPONSORS