Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Carolina de Holanda y Los Mezcales y Dwayne Verheyden

Carolina de Holanda y Los Mezcales y Dwayne Verheyden

Carolina de Holanda
Carolina de Holanda is een Nederlandse zangeres die al ruim twintig jaar de volksmuziek van haar tweede ‘vaderland’ vertolkt: Mexico. Zij leerde het vak van de wereldberoemde Mexicaanse zangeres María de Lourdes, die in 1997 op Schiphol plotseling overleed na een succesvolle tournee langs de Nederlandse theaters. Carolina besloot de lessen van haar lerares ter harte te nemen. En met succes. Ze nam in Mexico meerdere cd’s op, trad op met grote namen uit de muziekindustrie aldaar en reisde met haar muziek door heel Mexico en daarbuiten. Ook in Nederland werd haar carrière opgepikt. Ze was te zien in diverse tv-programma’s en mocht in 2004 optreden voor het Koninklijk Huis op paleis Soestdijk. Haar meest recente productie heet ‘Clásicas de mi tierra’ waarop Nederlandse klassiekers in een authentiek Mexicaans jasje staan. De cd werd opgenomen in Guadalajara, de bakermat van de Mexicaanse muziek.

Los Mezcales
Mariachi Los Mezcales bestaat uit de Mexicaanse muzikanten Juan Muñoz Valdez (zang, gitaar), Canek Cabrera Morales (trompet, gitaar), Humberto Albores Martinez (bas, gitaar) en de Colombiaanse Claudia Valenzuela (viool). De groep vertolkt naast authentieke sones, rancheras en klassieke boleros, de meest representatieve muziek uit de Mexicaanse traditie, verrijkt met improvisatie. In Nederland heeft de groep een podium gevonden voor het behoud en de internationale verspreiding van de Mexicaanse muzikale traditie.

Special guest: Dwayne Verheyden
Na het winnen van “de Sjeng” Award op 16-jarige leeftijd, kwam de muzikale carrière van accordeonist Dwayne Verheyden in 2007 in een stroomversnelling. Op advies van Tex-Mex koning Flaco Jiménez startte Dwayne in 2009 op 17-jarige leeftijd zijn eigen band. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Tex Mex, een beetje Country met hier en daar wat Blues en Rock ‘n Roll. Daarnaast speelt Dwayne ook regelmatig als special guest met diverse bekende artiesten, zoals Los Lobos. Sinds kort is Dwayne tot Toeristisch Ambassadeur benoemd in de staat Nuevo Leon, Mexico. Hij kreeg deze erkenning uitgereikt door de daar zeer bekende gouverneur “El Bronco”. Dit omdat zij als Mexicanen erg trots zijn op het feit dat Dwayne hun muziek naar Europa brengt.

PARTNERS & SPONSORS