Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Joris Linssen en Caramba

10 juli 2022 | 14.00-16.30 uur

Joris Linssen & Caramba brengt Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexico. Drie maanden per jaar toert de band met een theaterconcert langs de schouwburgen. De rest van het jaar spelen ze op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties. Caramba staat bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris. De band werd opgericht in 1999 en bracht in 2000 de eerste cd uit. Vervolgens leidde de groep een slapend bestaan, terwijl Joris’ tv-carrière bloeide met programma’s als TAXI en HELLO GOODBYE. Vanaf 2008 begon de opmars van Caramba met hun eerste avondvullende theaterprogramma “Tranen van Geluk”. Hun theatershow was een grote hit, die weer werd overtroffen door het tweede programma “Vuur”, waarmee ze in 2010 en 2011 op de planken stonden. De voorstelling “Licht”, die ze speelden in 2013 en 2014, werd door honderd schouwburgen geprogrammeerd en was meestal uitverkocht. In 2015 en 2016 speelden ze de voorstelling “Stroom”, die hun grootste succes tot nu toe betekende. De show werd 115 keer geboekt in zalen door heel Nederland en is zeer lovend ontvangen door pers en publiek.

Joris Linssen & Caramba bestaat sinds 1999 en bracht zes cd’s, twee dvd’s en een lp uit. Elk voorjaar toert de band drie maanden langs de schouwburgen met een theaterconcert. Najaar 2013 ging hun film Met jou heb ik geleerd in première, over hun magische tournee door Mexico. De tv-versie werd door meer dan 400.000 mensen bekeken en is zeer lovend ontvangen.

Zanger Joris Linssen wordt vergezeld door zijn amigo’s Marcel van der Schot (accordeon), Kees van den Hoogen (gitaar) en Erik van Loo (contrabas). Behalve in deze bezetting, speelt de groep ook vaak met percussie (Djem van Dijk) en extra drums (Louis ter Burg).
Vuur, verrassing en verlangen: Dat is Caram

Meer informatie, klik hier.

PARTNERS & SPONSORS