Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Ot Azoi & Emine

OT AZOJ speelt muziek uit Molvania, het land met de modderigste party scene van heel Eurazie. Met schaap en wagen brengt OT AZOJ dit opzwepende feestje naar Nederland. Originele composities geserveerd op een bedje van Balkan-bop, Klezmer-rumba en Turkse grooves, overgoten met gierende solo’s en knoflook likeur.

De zes muzikanten zijn afkomstig uit Nederland, Turkije en Duitsland en zijn muzikaal even veelzijdig. Met conservatoria opleidingen in Turks, Jazz, Latin en Klassiek en de enorme ervaring in Klezmer en Balkan stijlen is OT AZOJ een Amsterdamse topformatie. Van een ruig festival tot een intiem concert, OT AZOJ maakt het met veel speelplezier tot een Molvaanse ervaring!

OT AZOJ is opgericht in 1994, in de huidige bezetting is het nieuwste bandlid even oud als de band jong. Ze produceerden tien cd’s die wereldwijd verkocht worden en maakten furore op festivals als Int. Gipsy Festival, Lowlands, Festival Mundial (NL), Dranouter (BE), Ashkenaz (CA), Klezfiesta (AR) en Kazimierz Dolny (PL). Het net uitgebrachte album ‘ Dza Dza Dzum ’ ontmoet veel enthousiasme bij pers en Balkanfans.

Emine Cambel: Zang, Percussie
Joris van Beek: Viool
Karin Kranenborg: Saxofoons
Jet Stevens: Contrabas
Wilco Oomkes: Accordeon
Jacobus Thiele: Percussie

PARTNERS & SPONSORS