Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Rapalje

3 juli 2022 | 14.00-16.30 uur

Rapalje is een Nederlandse band die Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Ook de zang bij de muziek is zowel Nederlands- als Engelstalig.

De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op hun publiek. Een concert van Rapalje is als een tijdreis met herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze.

De bandleden Dieb, William, Maceál en David spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tinwhistle, low whistle, gitouki, trekmelodica, mondharmonica, bodhrán, theekistbas en doedelzak. Gekleed in kilt speelt de groep op veel verschillende gelegenheden, zoals (folk)festivals, (theater)concerten, (middeleeuwse) feesten enzovoort. In de oorspronkelijke samenstelling bestond Rapalje uit Dieb, William en Maceál (Marcel). David Myles is er later bij gekomen; eerst als vaste gast en later als volwaardig bandlid.

PARTNERS & SPONSORS