Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Savannah

14 juli 2024 | 14.00-16.30 uur

Werd in 1986 opgericht door gitarist Peter Hill uit Tilburg en droeg vele jaren zijn naam: The Peter Hill Band. In die hoedanigheid werd de band al snel razend populair en verzorgde jaarlijks ruim honderd optredens in de Benelux. De band fungeerde met regelmaat ook als support act voor bv Freddy Fender, Ed Bruce, Buck Owens, The Bellamy Brothers, Marty Stuart, Wanda Jackson en Johnny Cash.

In 1991 verscheen de eerste Cd. Inmiddels zijn er vele albums alsmede een DVD verschenen en is de band druk, druk, druk. Toen Peter Hill de band verliet werd de huidige naam Savannah gekozen. In deze periode werden op jaarbasis nog steeds zo’n 80 optredens verzorgd en dat beperkte zich niet alleen tot de Benelux. Integendeel: men deed bijna jaarlijks Frankrijk aan maar ook Duitsland, Engeland, Litouwen, Letland, Schotland, Spanje, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Zweden, Finland en Denemarken. Noorwegen zelfs meerdere keren per jaar.

Sinds 2004 maakt Grammy Award winnaar Billy Yates uit Nashville gebruik van de talenten van de Savannah musici. Hij vindt Savannah de ideale begeleidingsband en dat bewijzen zij elk optreden weer op welk podium waar dan ook in Europa. Yates was zó enthousiast over Savannah dat hij hen uitnodigde een Cd op te nemen die op zijn eigen Nashville platenlabel MOD Records is uitgebracht. Yates schreef ruim de helft van alle songs! Een niet geringe prestatie van deze sympathieke Tilburgse formatie. Het is met afstand het beste country album ooit in ons land uitgebracht met gastrollen voor wereldberoemde musici als Brent Mason (leadgitaar) en steelgitarist Robby Turner.

De laatste 15 jaar legt Savannah zich steeds meer toe op het verzorgen van optredens in de Nederlandse theaters en schouwburgen. Samen met gastzanger Dick van Altena zorgt de band ervoor dat het aantal shows steeds talrijker en de zalen steeds voller worden. Ook dat gedeelte van hun carrière verloopt zeer voorspoedig. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Nieuwe albums en vooral heel veel optredens!

 Savannah is: 

Wilma Smulders – keyboards, lead- en harmony vocals
Marcel Smulders – slaggitaar, lead- en harmony vocals
Peter van den Heuvel – leadgitaar, dobro en mandoline
Joost de Nijs – steelgitaar, dobro, gitaar, bluesharp, percussie en harmony vocals
Javier Garcia Vicente – basgitaar, lead- en harmony vocals
Johan Lemmers – drums, lead- en harmony vocals. 

PARTNERS & SPONSORS