Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Sjors van der Panne

25 juni 2023 | 14.00-16.30 uur

Sjors van der Panne (Voorschoten, 1979) groeide op in een wereld vol muziek. Thuis werden platen gedraaid van Ramses Shaffy en Liesbeth List, maar ook van Phil Collins, Joan Baez,  Janis Ian, ABBA en heel veel Franstalige muziek. Zelf muziek maken en het publiek entertainen was zijn droom.

Knikkende knieën

Om deze droom te verwezenlijken verhuisde Sjors rond zijn twintigste naar Amsterdam. Hij meldde zich aan voor de Open Bak, het uitprobeerpodium van theater De Engelenbak, waar grote namen als Paul de Leeuw en Brigitte Kaandorp ook waren begonnen. Sjors mocht er vijftien minuten vullen en zong met knikkende knieën nummers van Frank Boeijen en Youp van ’t Hek. Men vond het wel mooi wat hij deed, maar het leverde hem niet veel op.

Ontroeren, troosten, blij maken

Twee audities bij de Kleinkunstacademie (tweemaal afgewezen) en een poging het Concours om de Wim Sonneveldprijs te winnen, leerden hem vooral wat hij liever niet meer wilde: voorstellingen maken. Dus maakt Sjors geen voorstellingen, maar geeft hij concerten. Persoonlijke liederen van zichzelf wisselt hij af met de klassiekers van zijn helden van Nederlandse bodem. Sjors wil zijn publiek ontroeren, troosten en blij maken.

 

PARTNERS & SPONSORS