Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

The Balcony Players

20 augustus 2023 | 14.00-16.30 uur

The Balcony Players zijn een nomadische gypsy/klezmer band, die al meer dan 10 jaar dansend en musicerend over de hele wereld mensen gelukkig maakt door hun liefde voor ‘rootsmuziek’ te delen. De groep startte in 2009 met een concert op een balkon in Rotterdam, waar ze hun naam aan ontlenen. Met hun opzwepende muziek enaanstekelijke vrolijkheid spelen ze een rijke mix van traditionele zigeunermuziek, klezmer en eigen composities, waarmee ze elk publiek voor zich weten te winnen en overal een feestje bouwen.

De band speelde met veel succes op festivals in Nederland, waaronder de Parade, Amsterdam Roots en Oerol en onlangs het Zigeunermuziekfestival in Monnickendam. Ook wonnen ze een prijs op het International Jewish Festival in Amsterdam. Om nieuwe inspiratie op te doen trokken ze de afgelopen zeven jaar door meer dan 20 landen van Turkije en de Balkan tot Brazilië en de Verenigde Staten. Overal speelden ze samen met lokale muzikanten om zich de ‘roots’ van hun traditionele muziek eigen te maken: met dorpsbewoners op pleinen en straten, met zigeuners rond een kampvuur en met musici in een van de bekende jazzclubs van San Francisco.

De band bestaat vandaag uit Moniek de Leeuw, (viool, compositie, tapdans, zang) Ilse Roskam (accordeon, zang) en Daniel van Huffelen, (contrabas, zang ) en Polle van Gijzel ( drums )

In 2011 en 2014 brachten The Balcony Players een CD uit en in 2019 zorgde Moniek (de violiste) voor een nieuw album ‘ Sea roots’ met medewerking van de bandleden en gastmuzikanten. Vijftig cent per verkocht exemplaar gaat naar ‘Emergency circus’ waarmee The Balcony Players  optraden in vluchtelingenkampen in Libanon, Turkije en Griekenland.

PARTNERS & SPONSORS