Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

The Murphy Jets

4 augustus 2024 | 14.00-16.30 uur

Een muzikale reis door de tijd, vanaf de 60-er tot de vroege 70-er jaren.

Zo is een optreden van de MURPHY JETS kort en krachtig samen te vatten.

Medio zestiger jaren begon de “beatgroep” MURPHY JETS de omgeving van De Bilt onveilig te maken. Vanaf 1963 werden ze gesignaleerd. In den beginne vrij terughoudend, later echter heel uitbundig in fel gekleurde “popart” kledij en overal, al of niet verwacht, opduikend met een grote aanhang.

In die memorabele tijden wisten ze zich gesteund door een fanclub met vele leden, die grandioze ‘happenings” beleefden in het plaatselijke dorpshuis.
Zo ook in het voorprogramma van de Engelse groep Status Quo die toen net in de belangstelling kwam met hun eerste hit ‘Pictures of Matchstick Man’.
En in dancing Paradiso van Toni Boltini in Soesterberg, zeer in trek, samen met The Golden Earrings (let op de S), Motions en Tee Set. Zo ver geschopt als de Earring hebben de MURPHY JETS het nooit, maar ze toerden wel door Duitsland en Italïe en beleefden van 1970 tot en met 1973 nog gouden tijden met kontrakten in de “luxere” dancings als Jay-Jay en Pax in Amersfoort en Pam-Pam in Scheveningen.

Welnu, tijden veranderen weliswaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Reeds sinds 1985, na een succesvolle reünie in het Utrechtse Jacobi Theater, timmeren de MURPHY JETS weer volop aan de weg met een origineel GOUD-VAN-OUD repertoire, dat niet alleen door (inmiddels) oud maar ook door jong hoog gewaardeerd wordt.

Ook nu weer wordt samengewerkt met de “groten” uit het vak.
In programma’s met The Searchers, The Fortunes, The Tremeloes, Herman’s Hermits, Dozy-Beaky-Mick & Tich, Chris Andrews, Wayne Fontana & The Mindbenders, The Four Tops, MUD, The Rubettes, Hank the knife and the Jets, Showwaddywaddy, The Bay City Rollers, The New Seekers, Dave Berry, Mungo Jerry en the Platters alsmede met vaderlandse sterren als Johnny Lion & The Jumping Jewels, ‘Shocking Blue’, Tony Marcaroni & Swinging Devils, The Clarks, The Blue Diamonds, The Shoes, Peter Koelewijn, Buffoons.

Jarenlange ervaring, professionele apparatuur, aangepast volume, korrekt optreden en 100% inzet garanderen u en uw gasten een muzikale omlijsting, die zeker in de smaak zal vallen.
Een avondvullend repertoire, uitermate geschikt voor dansliefhebbers en met veel afwisseling, zodat een ieder wat van zijn of haar gading zal kunnen beluisteren.
Herkenbare melodieën die leuke en dierbare herinneringen oproepen en de sfeer van toen doen herleven.

Enkele voorbeelden: rock’ and roll van Jerry Lee Lewis, Cliff en Elvis, (rhythm &) blues van Rolling Stones, Animals, Them (Van Morisson), Creedence Clearwater Revival en vele klassiekers van Fats Domino, Beatles, Searchers, Fortunes, Dave Clark Five, Doors, American Breed, Them, Roy Orbison, The Shadows,de Maskers,Smokie,Booker T,Sir Douglas Quintet,the Kinks,the Motions,the Eagles,Neil Diamond,Paul Anka,the Beegees,Dell Shannon,Dave Berry,the Scorpions,Bill Haley,the Monkees,the Golden Earings,the Cats,Hank the Knife en the Jets,Rob de Nijs,Albert West ,enz.

Uitermate geschikt voor: verenigingen, bedrijven (opgetreden werd o.a. voor Bijenkorf, Intratuin, Intomart, KLM, RABO-bank, Seiko Europa), festivals, maar ook voor het bruidspaar dat eens wat anders wil dan polonaises, Abraham of Sarah-parties (de jaren gaan tellen), of voor de horeca-ondernemer met hart voor de cliëntele. Kortom voor elke gelegenheid waarvan u de organisatie in handen hebt.

Voor serieus geïnteresseerden zijn referentie-adressen beschikbaar, maar veel leuker is het natuurlijk van te voren eens te komen kijken en te luisteren.
Neem in dat geval even contact met ons op of bekijk ons toerschema op onze website onder www.murphyjets.nl alwaar u kunt zien waar en wanneer wij zoal optreden.

Bandleden;

Rob van den Berg zanger
Jan La Grouw sologitaar en zang
Wim Kok toetsen en zang
Constant Mulder drums en zang
Piet Mets basgitaar

PARTNERS & SPONSORS