Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

The Red Strats

30 juli 2023 | 14.00-16.30 uur

Red Strats zijn de rode gitaren waar The Shadows in de zestiger jaren op spelen.
De band speelt muziek van sir Cliff Richard and The Shadows op zeer authentieke wijze, met gebruikmaking van de uit de jaren zestig bekende VOX Long Tom echo, uiteraard aangesloten op een VOX AC30 versterker. Hierdoor ontstaat het zeer bekende authentieke geluid van The Shadows.
Prachtige nummers als Move lt, Living Doll, en The Young Ones komen langs evenals Apache, Shadoogie en Wonderfull Land. Ook wordt er weleens een uitstapje gedaan naar muziek van de Maskers met nummers als La Comparsa, Till, etc.

De sologitarist van The Red Strats, Roy Soerioroseno, was in de negentiger jaren de sologitarist van de bekende formatie F.B.I. uit Utrecht alsmede sologitarist bij The Starfighters, voor ingewijden de bekende sixties-band uit Gouda en omstreken.

In 1993 koos Bruce Welch, rhythmguitarist van The Shadows, juist Roy Soerioroseno uit om als sologitarist te spelen in “The Moonlight Shadows”, een groep die Bruce Welch oprichtte en door Engeland toerde.

De huidige muzikale bezetting van The Red Strats is:
Roy Soerioroseno (lead guitar). Hij heeft in vele andere bands gespeeld waaronder Johhny Lion & The Jumping Jewels, Johnny Kendall & The Heralds en natuurlijk in de negentiger jaren in F.B.I. en The Starfighters.
Wim van de Water (drums). Hij is een van de beste Shadows-drummers van Nederland en heeft zijn sporen verdiend in diverse bands waaronder o.a. The Marquees, F.B.I. en The Great DeFenders.
Mike (vocal), de man met de gouden “Cliff Richard” stem. Hij heeft gezongen in diverse samenstellingen en heeft gewerkt met o.a. Lee Towers.
Rob Knipscheer (bass guitar).
Ernst Kraft van Ermel (Rhytm Gitaar/Vocal)

PARTNERS & SPONSORS