Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

The Wieners

18 augustus  2024 | 14.00-16.30 uur

Vintage rock’n’roll uit de fifties en vroege sixties! The Wieners brengen de grote hits en verrassende B-kantjes van alle oude rock’n’roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers, Ricky Nelson en veel meer.

Sinds 2005 spelen ze op talloze festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk. Ze toerden inmiddels 7 keer in Engeland waar ze een heel goede naam hebben in het rock’n’roll-danscircuit. The Wieners brachten 4 tribute-cds uit en een DVD. Ze waren te zien bij De Wereld Draait Door en bij VI, traden diverse keren op met topvioliste Emmy Verhey en ze wonnen de Dutch Country Music Award.

Een groot succes was de theatertour The Wieners Play The Everly Brothers, langs maar liefst 90 theaters in 2 seizoenen. Vanaf 2019/2020 hebben ze daarnaast een nieuwe theatershow: The Wieners Play Buddy Holly.

Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, bij The Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.

Swingend en authentiek! 

PARTNERS & SPONSORS