Elke zondag de leukste gratis concerten

Elke zondag de leukste gratis concerten

Houtmanplantsoen Concerten

Windfall

23 juli 2023 | 14.00-16.30 uur

Werden 1977 opgericht in Oudewater, er zijn niet veel bands in Nederland die deze leeftijd behaald hebben en ook altijd echt actief gebleven zijn.

De band maakte 6 cd’s met daarop ook veel eigen werk. Met de zeker voor de wat ouderen onder ons zeer bekende Riem de Wolff, die met zijn overleden broer Ruud het wereldberoemde duo de Blue Diamonds vormde, heeft Windfall een live DVD uitgebracht. Op de DVD staan de “gouwe ouwe”Blue Diamond songs maar ook Windfall solo met het nummer “Road to heaven”. Het concert werd ook diverse keren op de Belgische en Nederlandse TV uitgezonden. Uiteraard hebben er zich in de afgelopen 40 jaar wijzigingen in de samenstelling van de band voorgedaan maar de twee geluidstechnici Dick de Jong en Oscar Pouw hebben het de volledige 42 jaar volgehouden.

De 6 muzikanten van de band hebben allemaal een jarenlange ervaring. Zangeres Linda de Jong en drummer John Rotscheid spelen inmiddels 28 jaar in Windfall. Sologitarist David Soekana is inmiddels 23 jaar bij de band. Toetsenist Rob Kortekaas speelde oa in de begeleidingsband van protestzanger Armand (samen met drummer John trouwens) Marco Waversveld speelde oa bij de Jeans maar ook bij Utrechtse 60th formatie the Mods ( samen met toetsenist Rob en drummer John) en ook zanger Henk Philippi heeft al meer dan 50 jaar muziekervaring achter zijn naam staan.

Door de jaren heen speelde Windfall op zo’ n beetje alle grote countryfestivals in Nederland, Belgie en Duitsland. Het repertoire van Windfall bestaat uit uitsluitend (line)dansbare countrymuziek.

 

PARTNERS & SPONSORS